Nieuwsbrief
Logo Logo
Nieuwsbrief 24

Nieuws in december 2020

VRKI 2.0 versie 2021 gepubliceerd


De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingssystemen. De nieuwe versie van de VRKI 2.0 (2021) is nu beschikbaar en vanaf 1 januari 2021 te gebruiken. Tot april 2021 geldt een overgangsperiode voor de VRKI 2.0 versie 2020.

Benieuwd naar de wijzigingen?  zie de nieuwe ontwerpmodule 2021 en de Tabbladen: "Documenten" en "VRKI 2.0 versie 2021"

https://www.dehaanadviseur.nl/index_vrki2021.php 

Ontwerpmodule op basis van de VRKI 2.0 versie 2021 heeft een digitale ontwerp assistent
Publicatie correctiebladen BORG-B en BORG-E

30-11-2020

Na publicatie van de certificatieschema’s BORG-B en BORG-E op 1 augustus is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) door verschillende BORG-bedrijven en certificatie-instellingen benaderd met vragen en opmerkingen over de regelingen. Naar aanleidingen hiervan zijn de bladen aangepast. 

De reacties zijn in te delen in 2 categorieën:

  • Redactionele opmerkingen

  • Inhoudelijke opmerkingen.


Verschrijvingen en foutieve verwijzingen zijn aangepast via een correctieblad en vandaag is gepubliceerd op de pagina BORG-beveiligingsbedrijf bij ‘Documenten’.

In overleg met de certificatie-instellingen verschijnen er enkele harmonisatieafspraken naar aanleiding van inhoudelijke feedback. Deze afspraken worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd. Uiteraard worden de wijzigingen ook meegenomen bij de doorontwikkeling van BORG-B en BORG-E.Op de beveiligde pagina in onze website is - op basis van de VRKI 2.0 versie 2021 - een nieuwe ontwerpmodule 2021 beschikbaar inclusief een digitale ontwerp assistent.

Advies: maak kennis met nieuwe voorbeeldprojecten en de ontwerp assistent en laat ons weten wat uw bevindingen zijn.

U kunt de VRKI 2.0 ontwerpmodule vanaf 1 januari 2021 gebruiken als uitgangspunt voor uw ontwerp van inbraakbeveiliging voor woningen, bedrijven en onderwijsinstellingen.

https://dehaanadviseur.nl/?item=modules

En ja, indien van toepassing: een kleine prijsaanpassing voor uw abonnement van uw account in 2021 bedraagt 1,7%

Waar vinden we de vakman


De VEB Erkende Beveiligingsbedrijven die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan en aan de strenge VEB kwaliteitseisen inclusief de VRKI voldoen, zijn te vinden op de website VEB erkend installatiebedrijf. BORG bedrijven die alle deskundigheid in huis hebben om aan de eisen in de certificatieschema’s voor brandbeveiliging en/of criminaliteitspreventie te voldoen, zijn vanaf nu te vinden op de nieuwe en overzichtelijke webpagina van het CCV: Vakman. 

Deze vermelding is de vervanging van preventiecertificaat.nl.open de webpagina van het CCV

open de webpagina van de VEB

Nieuwe versie van de installatievoorschriften


Op 1 december is een nieuwe versie van de installatievoorschriften voor alarmapparatuur gepubliceerd.

Technische beveiligingsbedrijven kunnen vanaf 1 december 2020 gebruik maken van de nieuwe installatievoorschriften voor alarmapparatuur. Er zal een overgangsregeling gelden tot 1 juni 2021. Na deze datum kunnen de oude installatievoorschriften niet meer worden gebruikt.In 2019 is een werkgroep opgericht met daarin specialisten van Techniek Nederland, de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven en Kiwa R2B. De werkgroep heeft in overleg met de belanghebbenden een nieuw document opgesteld, waarin rekening is gehouden met nieuwe technologische ontwikkelingen. De installatievoorschriften vormen een aanvulling op de bestaande vakkennis van de installateur.

document 002080 versie 3

Beste wensen voor 2021


We gaan er weer iets moois van maken in 2021.

Emil Groeneveld en

Piet de Haan.

https://dehaanadviseur.nl/?item=intro


Met vriendelijke groet,
Piet de Haan
www.dehaanadviseur.nl

Terug naar de nieuwsbriefpagina